Bij de Fietsbieb kunnen kinderfietsen tot 12 jaar geleend worden tegen een lage prijs. Binnenkort zullen er ook in Maaseik fietsjes ter beschikking zijn. Lagere school De Boomgaard werkt mee aan dit project: de Fietsbieb heeft namelijk zijn intrek genomen in de kelder van onze schoolgebouwen.

De Fietsbieb speelt in op “het nieuwe delen” en wil het fietsen stimuleren. Het initiatief kadert binnen de circulaire economie. Fietsen is immers niet alleen gezond maar ook goed voor het milieu.

Via de Fietsbieb ontleen je een tweedehands fiets die tiptop in orde is. Een grotere fiets nodig? Wissel hem gewoon in voor een ander exemplaar uit de Fietsbieb. Lid worden kost je € 20 voor een jaar.

Om van start te kunnen gaan is de Fietsbieb van Maaseik nog op zoek naar vrijwilligers. Specifiek om kinderen te helpen bij het uitkiezen van een kinderfiets en de administratie ervan in orde te brengen zoeken we nog enkele kandidaten (de Fietsbieb is een halve dag per maand open). Maar ook wie graag aan fietsen sleutelt, mag zich nog aanmelden. De Fietsbieb draait volledig op vrijwilligers. De fietsbied is ook steeds op zoek naar fietsen! Heb je een fiets staan die niet meer gebruikt wordt neem zeker contact op met de fietsbieb. 
Contactgegevens: fietsbiebmaaseik@gmail.com, GSM 0475 61 18 34 (Bart Bynens).